Tranziti planetov, ki korenito spremenijo naše življenje

Predavanje astrologa Ricka Levina

Saturn, Uran, Neptun in Pluton so planeti, ki imajo dokaj predvidljive cikluse potovanja po natalni karti posameznika, njihovi cikli pa so še bolj zanimivi v mundani astrologiji, saj prihaja do sinhronicitete med njimi in pomembnimi svetovnimi dogodki in procesi, kot so spremembe paradigem in globalne krize. Predavanje Ricka Levina priporočamo, ker v njem svoje široko znanje ponudi na zelo poljuden način. Tako izvemo, zakaj ti tranziti tako dolgo trajajo, kakšen spekter možnih sprememb prinašajo in kako pomembno je, da jim posvetimo pozornost, saj tako lahko bolje razumemo dinamiko osebne krize, s katero so v sinhroniciteti, ter spremenimo odziv na simptome. Slišali boste tudi, kakšne so razlike v vzorcih dogajanja, s katerimi je v sozvočju simbolika posameznega planeta, in tudi, da zavedanje dogajanja zmanjšuje bolečino ob sicer nepričakovani spremembi oz. preobrazbi, na katero bomo čez čas gledali kot na nekaj najboljšega, kar se nam je zgodilo v življenju.

Tranziti v natalni karti so vedno čisto individualni, pomembni oz. življenje spreminjajoči pa so tisti, ki se dotikajo ascendenta, M.C., descendenta in I.C., pa tudi osebnih planetov skupaj s svetiloma – Soncem in Luno. Izkušeni astrolog vam lahko razkrije precej natančno časovnico dogajanja znotraj tranzitov in vam pojasni simboliko oz. vzorce, ki so značilni za določeni tranzit in to personalizira glede na vašo življenjsko zgodbo. Kaj se bo zgodilo, je odvisno od vas, astrološka konzultacija vam le razširi obzorja in vam pomaga do uvida. Tako opremljeni imate seveda več možnosti za zavesten odziv (ne reakcijo) na dogajanje, to pa daje več prostora svobodni volji v nasprotju z usodo, za katero se zdi, da se je za nas zapisala skozi genetiko prednikov.

Deconstructing sentience – From Caos to Coherence

Dokumentarni film o moči upravljanja s čustvi

Telesni odzivi in čustva so nekaj, kar smo z razsvetljenstvom začeli zanemarjati. Le počasi prodira med ljudi zavest, da so poleg intelekta tudi čustva in telo del uma oz. zavesti. Ta se s sprejemanjem tega dejstva razširi, redna kultivacija obojega pa razširi polje svobodne volje in odgovornosti na račun nezavednega. Se zavedamo, kdaj smo sprejeli odločitev, da je življenje vredno živeti, da bomo izbirali življenje podpirajoče odločitve in dejavnosti? So take odločitve pred nami sprejemali že predniki? Do kod sega naša odgovornost za vse, kar se nam dogaja v življenju, tudi za tisto, na kar se v okviru naše zožene zavesti zdi, da ne moremo imeti vpliva? Avtorica filma je nekdanja alkoholičarka, mati dveh majhnih otrok, katere obnemoglo alkoholičarsko telo se je že znašlo v smeteh, pa je (čudežno?) zbrala moč za drugačno odločitev kot pa njeni predniki. Kako s krepitvijo (razširitvijo) moči zavesti premagamo moč genetike? Tudi mnogi znanstveniki iz različnih področij preučujejo ta fenomen in govorijo o svojih izkušnjah in dognanjih, ki zahtevajo multidisciplinarni pristop.

Kreativna astrologija

Spletno stran astrologinje Tine Garofani priporočamo v branje, ker ima podoben pristop k astrologiji kot ga imamo pri Astrologiki. Podlaga njenih pronicljivih zapisov na Facebooku so široko znanje in življenjske izkušnje. Priporočamo branje bloga, v katerem osvetljuje vsebino mundanih konstelacij astrologom in laikom. S Tino Garofani smo se družili na izpitu za licenco mednarodne astrološke zveze ISAR.

ISAR astrology

ISAR – International society for astrological research je ena izmed dveh največjih organizacij profesionalnih astrologov na svetu. Poleg izobraževanj, spodbujanja raziskovanja in široke ponudbe predavanj profesionalnih astrologov iz vsega sveta ima tudi sistem certificiranja za profesionalne astrologe.

Astrološki inštitut Johanes Kepler

 https://isarastrology.org

Astrološki inštitut Johanes Kepler je ena najcelovitejših astroloških šol v regiji, ki ponuja dodiplomsko izobraževanje za astrologe, ki je odlična podlaga za opravljanje izpita za certifikat ISAR. Šola goji tudi program energetske psihologije, ki prav tako temelji na astrologiji.