SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN POLITIKA ZASEBNOSTI

1. SPLOŠNO

Za dostop do spletne strani www.astrologika.si in njeno uporabo, vključno z dostopanjem do vseh storitev, ki so na voljo prek te spletne strani (s skupnim imenom »storitve«), veljajo naslednji Pogoji in obvestila (»Pogoji poslovanja«). Z uporabo storitve se strinjate z vsemi pogoji poslovanja, ki se lahko osvežujejo. Z uporabo storitve potrjujete, da ste seznanjeni z vsemi najnovejšimi pogoji poslovanja in stran pogoji poslovanja redno preglejujete.

Dostop do spletne strani je uporabnikom dovoljen zgolj kot kratkotrajnim obiskovalcem spletne strani. Pridržujemo si pravico, da umaknemo ali spremenimo storitev brez predhodnega obvestila. Za nedostopanje do vsebin ali nedosegljivost spletne strani iz kakršnegakoli razloga ne nosimo nikakršne odgovornosti. Prav tako ne nosimo nikakršne ogovornosti, če iz kakršnega koli razloga ta spletna stran ni na voljo v vsakem trenutku ali v katerem koli obdobju. Dostop do nekaterih delov ali celotne vsebine se lahko občasno tudi omeji.

Ta spletna stran vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani, ki jih ne upravlja podjetje NOMADIKA d.o.o. (»povezana spletna mesta«). Podjetje NOMADIKA d.o.o. prav tako nima nadzora nad povezanimi spletnimi mesti in ne prevzema odgovornosti za njih ali za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi nastala zaradi uporabe le-teh. Uporaba povezanih spletnih mest je striktno omejena na pogoje in določila uporabe povezanega spletnega mesta.

2. PODATKI O NAS

NOMADIKA, storitve in svetovanje, d.o.o., Tacenska cesta 121B, Ljubljana, 1000 Ljubljana
e-pošta: info@astrologika.si
TRR: SI56 6100 0002 1377 789 (odprt 20.2.2019, DH d.d.) T*
Matična številka podjetja: 8375941000 Zavezanec za DDV: NE

3. NAKUP STORITEV

Nakup lahko opravijo osebe, ki so starejše od 18 let. Ob oddaji naročila izpolnite svoje podatke, za katere se obvezujete, da so točni in resnični.

NAROČILO

Za potrditev naročila in nakup blaga se šteje oddano spletno naročilo, kjer hkrati z oddajo naročila sprejmete tudi te pogoje poslovanja. Podjetje NOMADIKA d.o.o. varuje in obdeluje vaše podatke v skladu z veljavno zakonodajo.

CENE

Vse cene so navedene v EUR. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene, navedene na spletni strani, ne vključujejo stroškov poštnine. Stroški dostave se zaračunavajo dodatno; dodatni stroški so jasno prikazani in so vključeni v “celoten strošek” ob oddaji spletnega naročila.

Trudimo se zagotoviti, da so vse informacije in opisi, ki se pojavljajo na tej spletni strani, točni. Če odkrijemo napako v postopku naročila ali v ceni pri vašem naročilu, vas bomo o tem v najkrajšem možnem času obvestili in vam ponudili možnost ponovnega nakupa ali preklica naročila. Če z vami ne bomo mogli priti v stik, bomo tako naročilo obravnavali kot preklicano. Če je bilo tako naročilo plačano vnaprej, pa bi ga nato želeli preklicati, ste upravičeni do vračila polne kupnine z odbitimi stroški bančnih transferjev.

Pridržujemo si pravico, da ne izpolnemo naročil, ki niso bila v skladu s temi pogoji poslovanja.

PLAČILO

Plačilo je možno:
• po predračunu na transakcijski račun;

Podatke za plačilo na transakcijski račun prejmete po zaključku naročila. Te podatke skrbno shranite ali si jih natisnite.

POGODBA

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku.

4. IZVEDBA NAROČILA

Vaše naročilo bo izpolnjeno po dogovoru. Astrološke konzultacije najpogosteje izvajamo prek skypa, vibra ali telefona, mogoče se je pa dogovoriti tudi za srečanje.

5. POLITIKA ZASEBNOSTI

NOMADIKA d.o.o. kot ponudnik storitev zbira določene podatke o uporabnikih, in sicer zgolj za namen zagotavljanja kakovostne storitve in za komuniciranje s strankami, v povezavi s procesom naročanja in v podporo naročanju.

Ponudnik posredovane podatke zbira, obdeluje in hrani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Zbranih podatkov o svojih strankah ne posreduje tretjim osebam, razen državnim organom za namen pregona storilcev prekrškov in kaznivih dejanj, kadar ti to izrecno zahtevajo skladno z veljavno zakonodajo. Ponudnik navedene osebne podatke shranjuje na tehnično in programsko varovani opremi.

NOMADIKA d.o.o. je popolnoma zavezana k varovanju zasebnosti obiskovalcev in naročnikov storitev. Informacij o strankah ne bomo zaupali tretjim osebam, razen če je le-to nujen del zagotavljanja storitev za vas – npr. vpis naslovnika za pošiljanje pošiljke ali za namene raziskav strank v samem podjetju.

NOMADIKA d.o.o. ne zbira nobenih osebnih podatkov o vas na naši spletni strani, razen če se sami tako odločite. Če se odločite za naročilo, pa vaše podatke potrebujemo za obdelavo naročila in interne raziskave. “Osebne podatke” definiramo kot informacije, ki vključujejo vaše ime, naslov za dostavo materiala, kreditno številko / debetne kartice in datum poteka veljavnosti, naslov za račun, e-poštni naslov, telefonsko številko, starost, poklic.

NOMADIKA d.o.o. lahko za potrebe podjetja, in sicer za izboljšanje storitev, zbira naslednje vaše podatke:
• Informacije, ki jih posredujete z izpolnitvijo obrazcev na naši spletni strani. To vključuje kontaktne obrazce, prijavne obrazce, obrazce za oddajo naročil.
• Podrobnosti o vaših obiskih naše spletne strani, vključno z, vendar ne omejeno na: podatke o prometu, podatke o lokaciji in druge komunikacijske podatke, če je to potrebno za lastne namene ter raziskave in izboljšave.

Ponudnik omogoča spletna naročila na območju RS in nekaterih drugih evropskih držav ter na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS):
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=SL

7. KOMUNICIRANJE IN MARKETING

Če ste naročili storitev, vas bomo občasno obveščali o naših najnovejših izdelkih, novicah in posebnih ponudbah po elektronski pošti, le če ste se prijavili na spletne novice. Vsi naročniki storitev Astrologike imajo možnost, da se kadarkoli odjavijo od prejemanja tržnih komunikacij s klikom na “odjava” v katerem koli poslanem sporočilu. Če ne želite prejemati elektronskih sporočil, nam to lahko pišete tudi na info@astrologika.si.

Novice pošiljamo preko spletne aplikacije Mailchimp.

8. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru pritožb, sporov ali težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na elektronski naslov info@astrologika.si. Pritožba se odda na naslov ponudnika pisno. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Na vse pritožbe se ponudnik odzove pisno ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se po svojih najboljših močeh ponudnik prizadeva, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.

Dne 14.11.2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ( Url. RS št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS).
ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS).

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

9. PRAVO IN PRISTOJNOST

Pogoji so v skladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Za vse spore, ki nastanejo iz naslova predmetnih pogojev, je ne glede na stalno prebivališče stranke (potrošnika) pristojno stvarno pristojno sodišče v Republiki Sloveniji.